Överklaga beslut från Försäkringskassan

Under de senaste åren har Försäkringskassan börjat tillämpa reglerna för sjukpenning lite mindre hårt, men trots det kan det finnas behov av att överklaga ibland. Du kan överklaga ett beslut om du tycker att det Försäkringskassan bestämt blivit fel, till exempel om du fått avslag på en ansökan om en ersättning.

Svårt att överklaga till Försäkringskassan?

Känns det svårt att själv fixa allt pappersarbete för att kunna få ett beslut omprövat så är det möjligt att skaffa hjälp. Det finns underskattad överklaga Försäkringskassan-hjälp som inte bara tar över allt arbete med ett överklagande utan också vet precis vilka dokument som är viktiga, hur det är bra att formulera sig och vilka saker myndigheten bryr sig om. På det sättet kan du öka dina chanser att få rätt och till exempel få den ersättning du ansökt om.

Hur går det till?

Det första som behöver göras är att be Försäkringskassan ompröva beslutet. Då skickar du in handlingar och förklarar varför du tycker att deras beslut är fel. Även vid omprövningen är det Försäkringskassan som tar beslutet, medan det är Förvaltningsrätten som tar beslut vid överklagande. När du fått avslag på din ansökan om omprövning kan du gå vidare och välja att överklaga. Det går till på ungefär samma sätt. Du skickar in kompletterande handlingar, resultat från nya utredningar, argumenterar varför beslutet som tagits är fel och så vidare. Förvaltningsrätten tar upp ditt fall och behandlar det, och efter det får du ett nytt beslut. Det är inte säkert att de ser på det på ett annat sätt, men ibland ändrar de på det beslut som tidigare tagits. Då är det Förvaltningsrättens bedömning och det nya beslutet som gäller. Tänk på att det kan ta ganska många månader att få ett beslut från Förvaltningsrätten. Har du ingen inkomst kan du ansöka om försörjningsstöd i väntan på beslutet.

Överklaga beslut från Försäkringskassan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen